Rundvleespakket klein

Rundvleespakket 3 kg

Een rundvleespakket van 3 kilo van onze Hereford runderen. De dieren kalven af in de vrije natuur en grazen jaarrond in het duingebied van Terschelling. Hier gaan ze de vergrassing en verruiging van het Natura 2000 gebied tegen. Herefordvlees is van nature gemarmerd, de dunne vetadertjes meanderen door het vlees en smelten in de pan, waardoor het vlees mals en sappig blijft. De kruiden en grassen die de dieren eten zorgen voor een heerlijke gebiedseigen smaak!

Het rundvleespakket bevat van alles wat, onder andere:

  • Biefstuk
  • Rundergehakt
  • Hamburgers
  • Entrecote
  • Tartaar
  • Rundersaucijzen
  • Klapstuk
  • Bieflappen
  • Riblappen

Het hele dier wordt evenredig verdeeld over de pakketten. Hierdoor kan de inhoud van het pakket wat variëren. Uiteraard wordt alles verpakt in handzame porties, vacuüm verpakt en diepgevroren geleverd op Terschelling.

74.85

Uitverkocht

Gerelateerde producten

Veelgestelde vragen

Nee, op dit moment is De Kudde van Terschelling niet gecertificeerd biologisch. Dit heeft te maken met het feit dat wij deels afhankelijk zijn van Wetterskip Fryslan en een aantal niet biologische boeren op het eiland.
We streven wel de biologische waarden na: zo veel en lang mogelijke weidegang, medicijngebruik alleen als strict noodzakelijk, geen kunstmest op onze eigen percelen en gesloten kringlopen.

Schapengeld is gauw geteld, luidt een oude wijsheid. En dat klopt, want als wij onze lammeren verkopen aan de koopman, houden we er niets aan over. En dat is zonde, want schapen houden is prachtig én lamsvlees is ontzettend lekker. Er moeten kosten gemaakt worden voor pacht en hypotheek van land, dijk en stal, het voer kost geld, het stro voor tijdens de lammerij, de noodzakelijke vaccinaties om te voorkomen dat dieren ziek worden en de medicatie bij aangetoonde worminfecties. Ook de lammerenmelk voor lammeren die niet meer bij hun moeder kunnen drinken (doordat ze bijvoorbeeld een vierling heeft gekregen), loonwerk, onderhoud van machines, brandstof, transport naar de wal, het slachten, verpakken en verzenden van het pakket kost geld.
Doordat we de keten zo overzichtelijk mogelijk houden en de dieren zelf naar de slager brengen, proberen we één modaal inkomen uit de schapen te halen.

De lammeren zijn tussen de 6 en 12 maanden oud. De ossen die geslacht worden zijn tussen de 2,5 en 3 jaar oud en de varkens zijn een jaar. Ze hebben dan hun hele leven buiten in de natuur gelopen.

De pakketten worden door Slagerij De Woeste Grond klaargemaakt en diepgevroren en vacuüm verpakt bezorgd. Het vlees wordt diepgevroren op minimaal -20 graden Celsius door een diepvrieskoerier bij je thuisbezorgd, door heel Nederland en België. Bezorgen gebeurt op dinsdag en vrijdag. 

Woon je op Terschelling? Dan is het ook mogelijk om een pakket bij ons op te halen of te laten bezorgen. Bij het afrekenen kun je hier automatisch voor kiezen. Wij bezorgen in overleg, meestal op een vrijdag of zaterdag

Bestel je voor 12.00 uur, dan kan het pakket de volgende dag geleverd worden. De bezorgdagen voor Nederland zijn dinsdag en vrijdag. Voor België is dit dinsdag en vrijdag (alleen overdag). Het is mogelijk om bij het bestellen een gewenste dag aan te geven voor de levering.

Na bestelling ontvang je per email een track en trace code, met daarin de geplande bezorgtijd.

Wil je je pakket op Terschelling laten bezorgen? Dan nemen we even contact met je op om een moment af te spreken.

Wil je je bestelling bij ons komen afhalen? Dat kan! Zodra het pakket klaarligt krijg je een mailtje van ons. Je kunt het dan op de boerderij uit de afhaalvriezer halen. 

Woon je aan de wal, en wil je een vleespakket meenemen? In een diepvriestas met eventueel wat koelelementen blijft het lang genoeg bevroren voor de reis naar huis! Bestel minimaal een dag van te voren, dan zorgen wij dat het op tijd klaar ligt. 

Door het professioneel invriezen blijft de kwaliteit van het vlees behouden. Wanneer je thuis iets invriest, duurt het redelijk lang voordat het product door en door bevroren is en dat gaat ten koste van de kwaliteit.

Je kunt het vlees het beste ontdooien door het een dag van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Toch vergeten? Leeg de producten dan in de in een bak met koud water. Ververs af en toe het water en je vlees is snel ontdooid, met behoud van kwaliteit. In de magnetron is geen goed idee, dat maakt het vlees taai.

Winkelwagen